RECEPTY

Bábovka Deluxe

Bábovka Deluxe

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Vynikající bábovka vhodná i jako zákusek na oslavu.

recept,fotorecept,piškoty kakaové,ořechy vlašské,Bábovky

Bábovky

Ukuchtil

Počet porcí

20

Čas přípravy

2 h.

Obtížnost

střední

Ingredience

Ingredience

cukr krystalový

50

201

gramů

kcal

cukr moučkový

160

621

gramů

kcal

kokos strouhaný

0

??

kcal

kypřicí prášek do pečiva

12

9

gramů

kcal

mléko

125

60

mililitrů

kcal

mouka hladká

250

868

gramů

kcal

máslo

0

??

kcal

máslo

30

221

gramů

kcal

ořechy vlašské

100

674

gramů

kcal

piškoty kakaové

120

480

gramů

kcal

povidla rybízová

0

??

kcal

rozinky

100

284

gramů

kcal

smetana ke šlehání (30-33% tuku)

0

??

kcal

smetana sladká na vaření

3

72

polévkové lžíce

kcal

vejce slepičí

4

352

kusy

kcal

 

Recept

1. 

piškoty kakaové 120 gramů  povidla rybízová  máslo  kokos strouhaný

Piškoty natřeme marmeládou a vždy dvě spolu spojíme. Formu na pečení bábovky vymažeme máslem a vysypeme kokosem.

Piškoty natřeme marmeládou a vždy dvě spolu...

2. Těsto

vejce slepičí 4 kusy  cukr moučkový 160 gramů  mléko 125 mililitrů

Cukr, mléko a vejce utřeme do pěny.

Cukr, mléko a vejce utřeme do pěny....

3. 

kypřicí prášek do pečiva 12 gramů  mouka hladká 250 gramů

Balíček kypřícího prášku rozmícháme v mouce. Mouku postupně přimícháváme k vajíčkům.

Balíček kypřícího prášku rozmícháme v...

4. 

rozinky 100 gramů  ořechy vlašské 100 gramů

Ořechy nasekáme a spolu s předem namočenými a scezenými rozinkami je přidáme k těstu.

5. 

Do formy nalijeme třetinu těsta a vložíme část připravených piškotů. Postup zopakujeme.

Do formy nalijeme třetinu těsta a vložíme...

6. Pečeme

Povrch bábovky zarovnáme a dáme ji péct do předem rozehřáté trouby na 45 minut, při 175 °C.

Povrch bábovky zarovnáme a dáme ji péct do...

7. Karamelová poleva

cukr krystalový 50 gramů  smetana sladká na vaření 3 polévkové lžíce  máslo 30 gramů

V hrnci zkaramelizujeme cukr, opatrně přimícháme smetanu (horký karamel prudce pění). Mícháme do rozpuštění karamelu ve smetaně. Odstavíme, přidáme máslo, rozmícháme a necháme chladnout.

V hrnci zkaramelizujeme cukr, opatrně...

8. 

Po upečení necháme bábovku trochu se stáhnout - odlepí se od formy. Pak ji vyklopíme a necháme téměř vychladnout. Polijeme ji karamelovou polevou a necháme polevu ztuhnout.

Po upečení necháme bábovku trochu se stáhnout...

9. Slavnostní servírování

smetana ke šlehání (30-33% tuku)

Jednoduše řezy ozdobíme šlehačkou.

Jednoduše řezy ozdobíme šlehačkou....

Dobrou chuť!

Doporučené recepty

Články

Oblíbené hledání

Nejpopulárnější recepty

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit