Babiččiny malinové koblihy
Nadýchané masopustní koblihy plněné malinovým džemem.
recept,fotorecept,mouka hladká,mouka hladká,mouka hladká,rum,Sladká jídla,Masopust
Sladká jídla
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | ½ | čajové lžičky | |
cukr moučkový | 50 | gramů | |
cukr moučkový | - | ||
droždí čerstvé | 42 | gramů | |
džem malinový | - | ||
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% | 450 | mililitrů | |
mouka hladká | ½ | čajové lžičky | |
mouka hladká | 750 | gramů | |
mouka hladká | - | ||
máslo | 1 | čajová lžička | |
olej řepkový | - | ||
rum | 5 | polévkových lžic | |
sůl | 1 | špetka | |
vaječný žloutek | 4 | kusy | |
vejce slepičí | 1 | kus |
Recept
1.
mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 200 mililitrů • mouka hladká ½ čajové lžičky • cukr krystalový ½ čajové lžičky • droždí čerstvé 42 gramů
V trošce vlažného mléka rozmícháme mouku s cukrem. Přidáme rozdrobené droždí a zlehka promícháme. Necháme vykynout přikryté na teplém místě.
2.
mouka hladká 750 gramů • cukr moučkový 50 gramů • vejce slepičí 1 kus • vaječný žloutek 4 kusy • sůl 1 špetka • rum 5 polévkových lžic • mléko čerstvé s obsahem tuku 3,5% 250 mililitrů
Do mísy nasypeme mouku, přidáme cukr, vejce, žloutky, sůl, rum a vykynutý kvásek. Přilijeme mléko a těsto prohněteme.
3.
Těsto necháme zakryté, na teplém místě vykynout.
4.
Těsto po částech zpracujeme. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 0,8 mm. Formičkou vykrájíme kolečka. Na polovinu koleček položíme po lžičce džemu.
5.
Kolečka s džemem přikryjeme a okraje těsta stlačíme.
6.
Opět vykrojíme kolečkem.
7.
olej řepkový • máslo 1 čajová lžička
V pánvi zahřejeme dostatečné množství oleje s kouskem másla. Koblihy vkládáme do oleje...
8.
... a z obou stran usmažíme.
9.
Horké koblihy položíme na papírovou utěrku, aby vsákla přebytečný tuk.
Dobrou chuť!