Awase Dashi
Recept na přípravu velmi univerzálního vývaru z mořské řasy Kombu a vloček z uzeného tuňáka Katsuobushi. Využít se dá například na přípravu miso polévky.
recept,fotorecept,katsuobushi,mořské řasy Kombu,Masové polévky,Recepty japonské kuchyně,Bezlaktózové,Bezlepkové
Masové polévky
Recepty japonské kuchyně
Recept
1.
mořské řasy Kombu 20 gramů
Plátky mořských řas Kombu očistíme nasucho od případného bílého povlaku.
2.
Do plátků řas příčně zastřihneme nůžkami na několika místech, aby se z nich při dalším zpracování uvolnilo více chuti.
4.
Hrnec s řasami a vodou postavíme na sporák, a na středním ohřevu přivedeme téměř k varu. Pokud se na povrchu vytvoří pěna, odebereme ji lžičkou. Pozor, voda nesmí vřít, jinak by byl vývar hořký.
5.
Hrnec odstavíme z ohřevu, necháme trochu vychladnout a vyndáme kousky řasy z vývaru.
6.
katsuobushi 30 gramů
Do vývaru přidáme vločky z tuňáka bonito a spolu přivedeme k varu na 30 sekund.
7.
Vývar přecedíme a z vloček vymačkáme všechnu šťávu.
Dobrou chuť!