Arašídové griliášky
Oblíbená griliášová dobrůtka s úžasnou chutí arašídů.
recept,fotorecept,arašídy pražené nesolené,cukr krystalový,mléko slazené kondenzované,Suché pečivo,Vánoční recepty,Nepečené,Velikonoční recepty
Suché pečivo
Kategorie
Suché pečivo › Vánoční recepty › Nepečené › Velikonoční recepty › Vánoční nepečené dezerty › Vánoční pečivo ›
Ingredience
Ingredience
arašídy pražené nesolené | 300 | gramů | |
cukr krystalový | 250 | gramů | |
dortové oplatky | 75 | gramů | |
mléko slazené kondenzované | 397 | gramů | |
máslo | 250 | gramů |
Recept
2.
Část arašídů může zůstat větší a část může být téměř umletá.
6.
Vmícháme arašídy. Za občasného míchání necháme 10-15 minut chladnout. Směs se musí dát dobře natírat na oplatky, nesmí být ani tuhá, ani téct.
7.
dortové oplatky 75 gramů
Oplatku (rozměr 28 x15 cm) položíme na kuchyňské prkénko a rovnoměrně na ni rozetřeme 4 menší naběračky (objem naběračky cca 50 ml) chladnoucí karamelové směsi.
8.
Na karamelovou směs položíme druhou oplatku, opět naneseme směs, pokračujeme třetí oplatkou a směsí. Ukončíme čtvrtou oplatkou, jemně přitlačíme, dáme tuhnout do chladu na 15 minut a pak oplatky zatížíme (položíme na ně prkénko a menší hrnec s vodou). Necháme přes noc tuhnout v chladu.
9.
Ztuhlé oplatky nakrájíme na libovolné tvary a porce (od čehož se odvíjí i počet porcí, které získáme) ostrým nožem. Pak je ozdobíme.
10.
Skladujeme v chladu.
Dobrou chuť!