RECEPTY

Arašídové griliášky

Arašídové griliášky

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-star

Oblíbená griliášová dobrůtka s úžasnou chutí arašídů.

recept,fotorecept,arašídy pražené nesolené,cukr krystalový,mléko slazené kondenzované,Suché pečivo,Vánoční recepty,Nepečené,Velikonoční recepty

Suché pečivo

Ukuchtil

Počet porcí

Čas přípravy

45 min.

Obtížnost

střední

 

Ingredience

Ingredience

arašídy pražené nesolené300gramů
cukr krystalový250gramů
dortové oplatky75gramů
mléko slazené kondenzované397gramů
máslo250gramů

 

Recept

1. 

arašídy pražené nesolené 300 gramů

Arašídy nasekáme v kuchyňském sekáčku.

Arašídy nasekáme v kuchyňském sekáčku....

2. 

Část arašídů může zůstat větší a část může být téměř umletá.

Část arašídů může zůstat větší a část...

3. 

cukr krystalový 250 gramů

V hrnci připravíme z cukru karamel.

V hrnci připravíme z cukru karamel....

4. 

mléko slazené kondenzované 397 gramů

Přidáme slazené mléko a necháme rozpustit.

Přidáme slazené mléko a necháme rozpustit....

5. 

máslo 250 gramů

Pak přidáme máslo a mícháme do důkladného vstřebání másla do karamelu.

Pak přidáme máslo a mícháme do důkladného...

6. 

Vmícháme arašídy. Za občasného míchání necháme 10-15 minut chladnout. Směs se musí dát dobře natírat na oplatky, nesmí být ani tuhá, ani téct.

Vmícháme arašídy. Za občasného míchání...

7. 

dortové oplatky 75 gramů

Oplatku (rozměr 28 x15 cm) položíme na kuchyňské prkénko a rovnoměrně na ni rozetřeme 4 menší naběračky (objem naběračky cca 50 ml) chladnoucí karamelové směsi.

Oplatku (rozměr 28 x15 cm) položíme na...

8. 

Na karamelovou směs položíme druhou oplatku, opět naneseme směs, pokračujeme třetí oplatkou a směsí. Ukončíme čtvrtou oplatkou, jemně přitlačíme, dáme tuhnout do chladu na 15 minut a pak oplatky zatížíme (položíme na ně prkénko a menší hrnec s vodou). Necháme přes noc tuhnout v chladu.

Na karamelovou směs položíme druhou oplatku,...

9. 

Ztuhlé oplatky nakrájíme na libovolné tvary a porce (od čehož se odvíjí i počet porcí, které získáme) ostrým nožem. Pak je ozdobíme.

Ztuhlé oplatky nakrájíme na libovolné tvary a...

10. 

Skladujeme v chladu.

Skladujeme v chladu....

Dobrou chuť!

Články

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Poháněné systémem Master_CMS 9 • Přihlásit