Andělský zákusek s čokoládovým likérem
Krémový zákusek andělské chuti. :)
recept,fotorecept,smetana ke šlehání (30-33% tuku),Čokoládový likér,Zákusky
Zákusky
Kategorie
Zákusky ›
Ingredience
Ingredience
cukr krystalový | 50 | gramů | |
cukr moučkový | 140 | gramů | |
kakao - prášek | 20 | gramů | |
kakao instantní | - | ||
kypřicí prášek do pečiva | 5 | gramů | |
mléko | 700 | mililitrů | |
mouka polohrubá | 60 | gramů | |
mouka polohrubá | - | ||
máslo | 150 | gramů | |
máslo | - | ||
pudink čokoládový BB | 100 | gramů | |
smetana ke šlehání (30-33% tuku) | 500 | mililitrů | |
vaječný bílek | 4 | kusy | |
vaječný žloutek | 4 | kusy | |
voda | 25 | mililitrů | |
ztužovač šlehačky | 16 | gramů | |
Čokoládový likér recept | 100 | mililitrů |
Recept
4.
mouka polohrubá 60 gramů • kypřicí prášek do pečiva 5 gramů
... mouku smíchanou s kypřícím práškem ...
5.
... a zlehka přimícháme sníh z bílků.
7.
Pečeme 12 min. při teplotě 180 °C.
8.
mléko 700 mililitrů • cukr krystalový 50 gramů • pudink čokoládový BB 100 gramů • kakao - prášek 20 gramů
Polovinu mléka přivedeme k varu s cukrem. V druhé polovině rozmícháme pudinkový prášek s kakaem a vlijeme do mléka. Uvaříme hustý pudink a vychladíme ve studené vodě na pokojovou teplotu.
10.
Utřené máslo smícháme s pudinkem.
11.
Korpus převrátíme a hustě propícháme špejlí.
13.
Po vsáknutí likéru naneseme a rozetřeme pudinkový krém. Necháme v chladu, zakrytý, ztuhnout (2-3 hodiny).
14.
smetana ke šlehání (30-33% tuku) 500 mililitrů • ztužovač šlehačky 16 gramů
Smetanu vyšleháme se ztužovačem a rovnoměrně rozetřeme na krém.
16.
... a nakrájíme na libovolné tvary - velké či malé kostky, obdélníky ...
Dobrou chuť!