Aljašská treska s kari omáčkou
Jednoduchá a rychlá příprava lehkého oběda i pro začínající kuchaře. Jako přílohu jsem zvolil pečenou dýni hokkaido, ale stejně vhodné by mohly být i vařené brambory, nebo bramborová kaše.
recept,fotorecept,aljašská treska,koření kari,smetana na vaření (10-12% tuku),Ryby
Ryby
Kategorie
Ryby ›
Ingredience
Ingredience
aljašská treska | 300 | gramů | |
bazalka | - | ||
cibule | 60 | gramů | |
koření kari | 1 | čajová lžička | |
mouka polohrubá | 1 | polévková lžíce | |
olej olivový | 2 | polévkové lžíce | |
pepř bílý mletý | - | ||
smetana na vaření (10-12% tuku) | 150 | mililitrů | |
sůl | - |
Recept
1.
aljašská treska 300 gramů • bazalka • pepř bílý mletý • sůl
Rozmrazený filet tresky naporcujeme na třetiny a krátce osmahneme na rozpáleném oleji, jen tak dlouho, aby se treska nerozpadla. Okořeníme bazalkou, bílým pepřem a solí.
2.
olej olivový 2 polévkové lžíce • cibule 60 gramů • mouka polohrubá 1 polévková lžíce
Na pánvi rozpálíme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme do zesklovatění. Posypeme moukou a vzniklé žmolky krátce osmahneme.
3.
koření kari 1 čajová lžička • smetana na vaření (10-12% tuku) 150 mililitrů
Přidáme kari, smetanu a promícháme. Podle potřeby doředit smetanou, nebo mlékem.
Dobrou chuť!