Aljašská treska s kari omáčkou

Jednoduchá a rychlá příprava lehkého oběda i pro začínající kuchaře. Jako přílohu jsem zvolil pečenou dýni hokkaido, ale stejně vhodné by mohly být i vařené brambory, nebo bramborová kaše.
recept,fotorecept,aljašská treska,koření kari,smetana na vaření (10-12% tuku),Ryby
Ryby
Kategorie
Ryby ›Ingredience
Ingredience
aljašská treska | 300 225 | gramů kcal | |
bazalka | 0 ?? | kcal | |
cibule | 60 27 | gramů kcal | |
koření kari | 1 17 | čajová lžička kcal | |
mouka polohrubá | 1 54 | polévková lžíce kcal | |
olej olivový | 2 264 | polévkové lžíce kcal | |
pepř bílý mletý | 0 ?? | kcal | |
smetana na vaření (10-12% tuku) | 150 195 | mililitrů kcal | |
sůl | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
aljašská treska 300 gramů • bazalka • pepř bílý mletý • sůl
Rozmrazený filet tresky naporcujeme na třetiny a krátce osmahneme na rozpáleném oleji, jen tak dlouho, aby se treska nerozpadla. Okořeníme bazalkou, bílým pepřem a solí.

2.
olej olivový 2 polévkové lžíce • cibule 60 gramů • mouka polohrubá 1 polévková lžíce
Na pánvi rozpálíme olej a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a restujeme do zesklovatění. Posypeme moukou a vzniklé žmolky krátce osmahneme.

3.
koření kari 1 čajová lžička • smetana na vaření (10-12% tuku) 150 mililitrů
Přidáme kari, smetanu a promícháme. Podle potřeby doředit smetanou, nebo mlékem.
Dobrou chuť!