Actifry Grilovaní pstruzi s rozmarýnem
Actifry recept na jemné a chutné pstruhy na bylinkovém másle. Jako přílohu jsme zvolili jednoduché brambory s petrželkou.
recept,fotorecept,pstruh,Ryby,Recepty pro ActiFry 2v1,Bezlepkové
Ryby
Ingredience
Ingredience
brambory | 500 | gramů | |
citronová šťáva | - | ||
máslo | 30 | gramů | |
olej slunečnicový | ½ | čajové lžičky | |
petrželová nať | - | ||
pstruh | 2 | kusy | |
rozmarýn sušený | 1 | čajová lžička | |
sůl | - | ||
sůl zeleninová | - | ||
česnek | 2 | stroužky |
Recept
1.
brambory 500 gramů
Brambory očistíme, pokrájíme na kostičky a dáme na 15 minut vařit do osolené vody.
2.
máslo 30 gramů • česnek 2 stroužky • rozmarýn sušený 1 čajová lžička
Mezitím, jak se vaří brambory, si připravíme ochucené máslo na potření. Změklé máslo utřeme s prolisovaným česnekem a na drobno nasekaným rozmarýnem.
3.
pstruh 2 kusy • sůl • citronová šťáva
Prstuhy umyjeme, osušíme, nasolíme na pvrchu a i zevnitř. Pokapemee citronovou šťávou.
4.
Pstruhy potřeme ochuceným máslem uvnitř i na povrchu.
5. Spodní část - nádoba
petrželová nať • olej slunečnicový ½ čajové lžičky • sůl zeleninová
Do spodní části vysypeme předvařené brambory, přidáme zeleninovou sůl (vegeta, podravka), nakrájenou petrželku, 1/2 Actifry lžičky oleje a vložíme do Actifry.
6. Vrchní část
Připravené pstruhy vložíme do vrchní části.
7.
Brambory se pstruhy dáme grilovat na 15 minut stisknutím tlačítka 2in1 3x a nastavením času na 15 minut stisknutím tlačítka +. Začneme grilovat.
Dobrou chuť!